Inleiding
De MBO Academie wil onderwijsmakers inspireren en hun deskundigheid vergroten om, samen met het betrokken onderwijsteam, het kwalificatiedossier te vertalen naar onderwijsinhoud. In relatief korte tijd zal de deelnemer aan deze leergang een stappenplan leren ontwikkelen om te komen tot een nieuw onderwijsplan. Daarnaast wordt in de leergang ook nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de ontwikkelingen die de komende jaren op onderwijsteams afkomen en die effect hebben op het vernieuwen of aanscherpen van het curriculumaanbod. Elke leergangbijeenkomst wordt geopend door een inspirerende spreker. Uitgangspunt van de leergang is het Actieplan Focus op Vakmanschap en in het bijzonder de introductie van de nieuwe kwalificatiestructuur met bijbehorende kwalificatiedossiers.

stappen zettenThema’s die aan de orde komen zijn:

  • Onderwijslogistiek en bedrijfsvoering
  • Examinering
  • Kwalificatiestructuur/opleidingsontwerp/curriculum
  • Verandermanagement
  • Implementatiekader Focus op Vakmanschap

 

 

Duur
5 dagen (10 dagdelen)

Doelgroep
Teamleiders, opleidingsmanagers en LC/LD docenten

Na afloop
De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname. De trainer beoordeelt of voldaan is aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een certificaat. Voorwaarden zijn: een actieve leerhouding en de aanwezigheid tijdens alle scholingsdagen. Daarnaast houden de deelnemers toegang tot de elektronische leeromgeving waar relevante achtergrondinformatie en de meest recente informatie is opgenomen die verband houdt met het thema van deze leergang.

Eerst volgende start bijeenkomst
Bekijk hier onze agenda voor het actuele aanbod!

Studiebelasting
33 contacturen & 12 uren zelfstudie

Tijd
Startbijeenkomst: een dagdeel, zie onze agenda voor de daadwerkelijke tijden.
Overige bijeenkomsten 09:30 – 17:00JUEFTbpSpy

Locatie
MBO Academie
Horaplantsoen 20
6717LT Ede

Kosten
€1950,- exclusief BTW per deelnemer

Team arrangementen
Steeds meer onderwijsinstellingen maken gebruik van de mogelijkheid om deze leergang ‘in company’ uit te voeren. Wij kunnen dan in overleg de inhoud van de leergang zoveel als mogelijk afstemmen op de specifieke wensen. Voor deze trainingen gelden aangepaste, aantrekkelijke voorwaarden en tarieven.  Neem hiervoor contact op met Merel Hendriks en bel naar 0318-648560.