Inleiding
Binnen het onderwijs wordt steeds vaker een beroep gedaan op ondernemerschap; kansen zien, kansen benutten, creatief zijn, verbindingen maken en relaties aangaan met de wereld buiten de school.

TrainingDit vraagt van docenten en medewerkers binnen de school een ondernemende instelling. Ook vraagt het kennis van ondernemerschap om projecten en opdrachten op te starten en succesvol af te ronden in het kader van ondernemend onderwijs. De training Stap in de Wereld van de Ondernemer kan op diverse wijze benut worden binnen het onderwijs. Enerzijds voor het ontwikkelen van ondernemerschap binnen teams en anderzijds kan het als didactisch instrument voor studenten worden ingezet.

De Wereld van de Ondernemer leert docenten en medewerkers op een onder- nemende manier naar zichzelf en de organisatie te kijken en zichzelf ondernemend in te zetten. Zij maken kennis met de ondernemersrollen en ondernemerscompetenties in samenhang met het product, de markt, de financiële aspecten en de organisatie. Docenten ervaren wat ondernemendheid en ondernemerschap is, om vervolgens dit bewustwordingsproces ook te vertalen naar onderwijssituaties voor studenten.

Na het afronden van de training hebben de docenten de beschikking over de toolkit De Wereld van de Ondernemer, met daarin een kaartenset en een set digitale opdrachten gericht op het ontwikkelen van ondernemerschap.

Aangezien de toolkit De Wereld van de Ondernemer op meerdere wijzen ingezet kan worden, is van belang dat voorafgaand aan de training uw beoogde resultaten benoemd worden. Het programma kan op deze doelen worden afgestemd.

Beoogde resultaten voor de deelnemers:

  • een sterker ontwikkeld bewustzijn met betrekking tot ondernemerschap
  • een gemeenschappelijk model van ondernemerschap
  • hebben inzicht in de eigen ondernemende houding
  • hebben een persoonlijk ondernemingsplan
  • de toolkit ‘De Wereld van de Ondernemer’, kunnen inzetten bij de ontwikkeling van lesprogramma’s

De training van een dag kan zowel via open inschrijving als in company georganiseerd worden. Meer informatie: Neem contact op met MBO Academie via 0318-648560 of via info@mboacademie.nl.

Eerst volgende bijeenkomst
Neem contact op met MBO Academie via 0318 – 648560 of via info@mboacademie.nl. Of bekijk hier onze agenda voor het actuele aanbod!

Tijd
09:30 – 17:00

Locatie
MBO Academie
Horaplantsoen 20
6717LT Ede

Kosten
€375,- (exclusief btw)