flip2Deze masterclass leert u gebruik te maken van video’s in uw lesprogramma. U ontwerpt een instructiefilm en leert hoe u deze in uw onderwijs kunt toepassen.

Met Flipping the Classroom wordt het voor u als docent mogelijk om, met behulp van zelfgemaakte video’s, uitleg te geven over een bepaald onderwerp. De video plaatst u in een online omgeving, bijvoorbeeld De Wereld van de Ondernemer Online. De studenten kunnen de video 24/7 bekijken, dus ook buiten schooltijd.

Door aan deze video een kleine online toets te koppelen kunt u direct vaststellen welke studenten extra uitleg nodig hebben en welke studenten toe zijn aan verwerkings- of verrijkingsstof. Met het verplaatsen van het instructiegedeelte komt er in de reguliere les tijd vrij om te differentiëren op niveau. U draait de les dus om!

Tijdens de les kunt u uw studenten aan de slag laten gaan met activerende werkvormen, om bepaalde facetten van het onderwerp verder en dieper te laten oefenen. Flipping the Classroom gaat u als docent niet minder voorbereidingstijd kosten, maar levert u wel meer mogelijkheden op om te differentiëren in de klas.

Een week voorafgaand aan de masterclass ontvangt u de te gebruiken software en zodat u uw eigen laptop of Ipad mee kan nemen naar de masterclass. U bereidt zich voor op een thema voor het maken van een filmpje van 3 minuten. Tijdens de masterclass gaan we in op het aantrekkelijk opbouwen van een verhaal.

Uw resultaten

• U bent in staat om met eenvoudige gratis pc software een korte video te maken waarin u instructie geeft.
• U kunt een aansprekende opbouw van uw instructie maken.
• U bent in staat om geflipte instructies in uw onderwijs toe te passen.