Inleiding
Welke opdrachten en oefeningen haalt je collega uit de kast en hoe kan jij hier ook gebruik van maken? In de masterclass ʻWees een meester in het vakʼ staat deze onderlinge overdracht daarom centraal. SARVinSchool heeft de afgelopen jaren op ruim 50 opleidingen in het mbo en hbo, advies gegeven over hoe het kennis- en ervaringskapitaal van docenten kan worden omgezet in uitdagend onderwijs voor de leerling van nu. Gedurende de masterclass delen we onze kennis over onderwijs- processen, know-how vanuit de jongerencultuur en de toepassingen hiervan.

Hoe gaan we te werk?
Tezamen met collega docenten komen we in drie uur tijd, tot nieuwe, innovatieve oplossingen en acties, om de lessen meer dynamiek en inhoud te geven. De eerste tot en met de laatste minuut van de masterclass staan in het teken van sparren over Overleggenherkenbare casussen, uitdagingen en themaʼs uit de praktijk:
– hoe laat je een leerling steeds zelfstandiger werken?
– wat kun je doen om kennis en theorie op verschillende manieren aantrekkelijk te maken?
– hoe kun je de meer en minder gemotiveerde leerling een uitdaging op niveau geven?
– welke oefeningen en werkvormen kan je gebruiken om leerlingen zelfvertrouwen te geven?
– wat betekent persoonlijke aandacht als er 30 man in je klas zitten?

Je krijgt ruimte om aan te geven welke van de bovengenoemde themaʼs voor jou op dit moment van belang zijn. In gesprek, uitwisseling en door ʻom te denkenʼ met de andere deelnemers ga je ontdekken welke oplossingen voor jou wel en niet werken. SARV zal bij elke casus en thema nieuwe aanknopingspunten en invalshoeken geven vanuit de ogen van de leerling. Tevens geven we een aantal concrete gespreks-technieken en oefeningen, waardoor je sneller tot de kern van een probleem en van de oplossing kan komen.

Eerst volgende start bijeenkomst
Neem contact op met MBO Academie via 0318 – 648560 of via info@mboacademie.nl. Of bekijk hier onze agenda voor het actuele aanbod!

Tijd
09:30 – 12:30

Locatie
MBO Academie
Horaplantsoen 20
6717LT Ede

Kosten
€225,-