Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Basisworkshop Persoonlijk Profileren “Net even anders”

29 augustus 2018 @ 09:00 - 17:00

- €299

Achtergrond

Er is het afgelopen half jaar veel aandacht geweest voor persoonsvorming van studenten in het beroepsonderwijs. Termen als Bildung, persoonlijke ontwikkeling, Persoonlijk Profileren en High impact learning at last staan volop in de spotlights.

Het wordt steeds duidelijker dat de toekomst van onze studenten meer zal vragen dan het kunnen uitvoeren van een beroep alleen. We staan aan de vooravond van een bijzondere tijd die fundamentele veranderingen met zich mee zal brengen. Veranderingen die plaatsvinden door de technologische ontwikkelingen die razendsnel gaan: zo wordt ons leven telkens een stukje gemakkelijker en aangenamer door de komst van allerlei innovaties die ons niet alleen het fysieke maar ook het mentale werk uit handen nemen. Het bewustzijn, besef groeit dat we maar één aarde hebben. Het is meer dan een pakhuis vol grondstoffen voor onze materialistische behoeften, dat bijna leeg is..
De toekomst vraagt meer dan ooit om talentvolle, sociale en creatieve toekomstmakers die zich bewust zijn van hun eigen kern en kracht en hun unieke bijdrage aan het grotere geheel. Dit maakt het belang van een keuzedeel als Persoonlijk Profileren des te duidelijker: weten wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je uniek maakt. Niet alleen in het belang van de student zelf, maar juist ook voor de maatschappij.

De mate waarin het talent van iedere student tot zijn recht komt is sterk afhankelijk van wat wij hen in het onderwijs te bieden hebben. Het vraagt diepgaand inzicht en vaardigheden om zowel met een keuzedeel als Persoonlijk Profileren om te kunnen gaan in je schoolorganisatie, als ook met deze bijzondere generatie die zich vaak niet alleen anders voelt, maar ook een andere benadering vraagt.

Daarom biedt de MBO Academie in samenwerking met Ivonne Harmsen (EduChange), strategisch adviseur in het beroepsonderwijs en bedenker, initiatiefnemer van het keuzedeel Persoonlijk Profileren en Angela Weghorst (TwinQ), jongerenspecialist en auteur van het boek ‘Anders  en het Edu’Actief lesmateriaal van dit keuzedeel, de training Persoonlijk Profileren ‘net even anders’ aan.

Tijdens deze training zullen Ivonne en Angela ieder vanuit hun eigen expertise, inspiratie en/of concrete handvatten bieden op vraagstukken als:

 • Het hoe, wat en waarom van persoonsvorming, Persoonlijk Profileren in het beroepsonderwijs?
 • Wat zijn de randvoorwaarden voor een goede organisatorische inbedding?
 • Hoe draag je als school bij aan een betere leefomgeving in het hart van de regio?
 • Hoe begeleid je studenten in hun persoonlijke reis en laat je ze nadenken over onderwerpen waar ze zelf nog niet bij stilstaan?
 • Hoe motiveer, stimuleer en ondersteun je studenten om zichzelf kwetsbaar op te stellen en hun maskers van onverschilligheid en opstandigheid te laten zakken?
 • Hoe ga je om met de grote onderlinge verschillen tussen studenten die zich vaak niet alleen anders voelen, maar ook een andere benadering vragen?
 • Hoe kun je de benodigde diepgang bereiken door gebruik te maken van zowel de bewuste als onbewuste kennis en informatie die studenten bij zich dragen zonder zwaar, zweverig of weeïg te zijn?

Opbouw van de training & voor wie is de training bedoeld
De training bestaat uit 2 workshopdagen waarbij dag 2 een verdieping is van dag 1. Beide dagen zijn los in te kopen.

 • Basisworkshop: tijdens deze workshop krijgen deelnemers naast de benodigde basisinzichten handvatten aangereikt om persoonsvorming meer aandacht te geven in het beroepsonderwijs. Klik hier voor meer info over de inhoud van deze dag of om u gelijk in te schrijven.
 • De basisworkshop is bedoeld voor docenten, begeleiders en opleidingsmanagers.
 • Verdiepingsworkshop: in dit vervolg op de basisworkshop gaan deelnemers aan de slag met zichzelf en krijgen ze handvatten aangereikt om nog meer de diepte in te kunnen gaan met hun studenten en hen daarbij te motiveren, stimuleren en ondersteunen. Daarnaast maken de deelnemers kennis met hun persoonlijk leiderschap en leren ze om deze effectief in te zetten. Klik hier voor meer info over de inhoud van deze dag of om u gelijk in te schrijven.
 • De verdiepingsworkshop is bedoeld voor docenten en begeleiders die meer willen weten over het begeleiden van studenten bij keuzedelen gericht op persoonsvorming zoals Persoonlijk Profileren. Enige ervaring met het begeleiden van studenten bij hun persoonlijke ontwikkeling is hierbij een vereiste.

Tevens zullen beide dagen zullen een persoonlijke verrijking zijn voor de deelnemer en hen hem/haar nieuwe inzichten geven in zichzelf.

Globaal programma van de basisworkshop
09.00 Ontvangst met koffie en thee
9.30 Het hoe, wat en waarom van persoonsvorming, Persoonlijk Profileren in het beroepsonderwijs
10.00 Randvoorwaarden voor een goede organisatorische inbedding
10.45 koffiebreak
11.00 Wie zijn de studenten van nu en hoe om te gaan met de grote onderlinge verschillen
11.45 Hoe kun je de randvoorwaarden scheppen om studenten optimaal te begeleiden
12.30 Lunch
13.15 Handvatten voor het begeleiden van het studenten bij hun persoonsvorming
14.00 Ervaar de kracht van je onderbewustzijn (meditatie)
14.30 De kracht van aandacht en hoe dit toe te passen
15.15 De ander als spiegel van jezelf
16.15 Vragen en delen ervaringen
16.30 Plenaire afsluiting

Wat zijn de kosten  voor deelname?

De kosten voor deelname bedragen € 299,= (excl. btw en incl. koffie en lunch) per persoon per dag.

Bij annulering zijn de annuleringsvoorwaarden van de mbo academie van toepassing.

Locatie

MBO Academie
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
Onze trainingslocatie is gelegen op de eerste verdieping. Er is geen lift aanwezig. Bent u minder valide, neemt u dan contact op met ons voor de mogelijkheden.

Gegevens

Datum:
29 augustus 2018
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€299

Organisator

EduChange/TwinQ

Locatie

MBO Academie
Horaplantsoen 20
Ede,
+ Google Maps