SUCCESVOL ADVISEREN


HOE ADVISEER EN BEGELEID JE (ONDERWIJS)TEAMS?

Veel interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak dat zij tijdens hun studie geleerd hebben beoefenen zij ook het vak van adviseur. Om als adviseur succesvol te zijn, zijn naast het up to date hebben van vakinhoudelijke kennis, ook adviesvaardigheden van essentieel belang.

Adviseren wil in dit geval zeggen: iets in een onderwijsteam proberen te veranderen of verbeteren, zonder dat je als adviseur over directe invloed beschikt. Dit is geen eenvoudige opdracht, juist vanwege het ontbreken van doorzettingsmacht.

Een van de kerncompetenties van een adviseur is dan ook dat hij/zij er naar streeft om eigen ideeën door anderen geaccepteerd en geïmplementeerd te krijgen. Het behoeft geen betoog dat dit een complexe taak is, waarbij diverse vaardigheden zoals: vragen stellen, luisteren, sensitiviteit, analyseren, beïnvloeden, overtuigen, feedback geven en rapporteren een rol spelen.

Om als adviseur in een organisatie succesvol te zijn is beheersing van de eigen vakdiscipline dus niet voldoende. In deze training wordt uit de doeken gedaan hoe je als adviseur ideeën en adviezen in een organisatie geaccepteerd krijgt en hoe weerstanden overwonnen kunnen worden.

Klik hieronder voor meer informatie

In het kort

Soort aanbod

Het betreft hier een professionaliseringstraining.

Voor wie?

Adviseurs van stafafdelingen uit het MBO en VO

Duur

De training duurt vijf werkdagen

Kosten

€ 2495,00 zie de brochure voor de specificaties

Contact

085 0080 900 of info@mboacademie.nl.

Brochure

Download de brochure

Mail de brochure naar:

In Company

Nieuwsgierig geworden? Laat u dan informeren over de investering voor dit project. Contact ons via info@mboacademie.nl of bel ons op 085 0080 900

Direct inschrijven voor open inschrijving?


 

Back to Top